1. Vertelt een verhaal

Het vertellen van een verhaal is dé manier om een boodschap over te brengen. One-pagers gebruiken dit gegeven, door een verhaal te vertellen met een duidelijke kop en staart. Tegelijkertijd wordt de verteller door het formaat gedwongen om het verhaal echt scherp te krijgen, waardoor one-pagers een veel duidelijker en krachtiger boodschap overbrengen.

2. Intuïtief en makkelijk te verteren

Een one-pager vertelt direct bij het openen van de site waar het verhaal over gaat (lees: waar de verteller voor staat). Het enige dat hij (of zij) vervolgens hoeft te doen om het verhaal te lezen is een van de meest natuurlijke en intuïtieve acties op het web: scrollen.

3. Leidt tot een betere conversie

Een one-pager heeft een duidelijke focus. Je voorkomt bovendien dat bezoekers midden in een verhaallijn wegklikken (naar een ander deel van de website), waardoor je het verhaal beter in kunt zetten voor conversie. Of het nu inschrijven voor een nieuwsbrief betreft of het opnemen van contact, de one-pager neemt de bezoeker in één lijn mee naar het einddoel.

4. Stimuleert delen

Het is niet eenvoudig om een hele website te delen, immers… welke pagina deel je dan? Voor one-pagers is dat anders. Als het een goed verhaal betreft en een unieke gebruikservaring, zijn bezoekers veel eerder geneigd om dit te delen via Social Media.

5. Makkelijker te onderhouden

Omdat de focus ligt op één pagina, zijn wijzigingen en verbeteringen makkelijker en sneller door te voeren.

6. Goed zichtbaar op alle apparaten

Een goede one-pager is responsive, wat betekent dat het ontwerp zich aanpast aan het apparaat van de bezoeker. Of het nu een desktop, tablet of smartphone betreft, de website ziet er altijd goed uit en is 100% functioneel. Bekijk als voorbeeld onze eigen site op een desktop, tablet of smartphone.

websitestarterkit.nl | voorbeeld header